“Mijn man kreeg een herseninfarct en daarna kon hij niet meer werken. Hij was 55 toen hij thuiskwam.”
Nelly en Henk Welling werden met hun gezin missionaris. Ze woonden en werkten twee jaar in de zorg in Suriname. In deze video, die we vanwege de missiemaand maakten, vertellen ze dat het uiteinde van de aarde ook in jouw straat kan zijn.
Ze vertellen wat ze in Suriname hebben gedaan en over hoe het was voor hun drie jonge kinderen. Inmiddels zijn ze al weer een aantal jaren terug in Nederland. Missie is getuigen van Jezus “tot het uiteinde der aarde” (Handelingen 1, 8). Daarover zegt Nelly nu: “De uiteinden van de aarde hoeven niet per se ver weg te liggen. Ook hier kun je missionair bezig zijn en dingen doen die anderen misschien naar God brengen.”
“De hele aarde is voor iedereen via zijn mobiel binnen handbereik,” vult Henk aan. “Misschien is het uiteinde van de aarde tegenwoordig je comfortzone verlaten. Naar een stuk leven stappen waar je anders niet naartoe gaat, naar God en de ander. Dan kan het uiteinde van de aarde ook in jouw straat zijn. Bij de mensen die je nooit spreekt, of die mevrouw die ziek is.” Dus dat doen ze nu. Maar ondertussen denken ze er toch ook over na om misschien nog een keer op missie te gaan.
- Henk en Nelly werden uitgezonden als vrijwilliger door de organisatie Fidesco
Dit is de vierde in een serie van vijf video’s die we maakten vanwege de bijzondere missiemaand 2019. Bekijk ze allemaal:
- Mgr. Van den Hout: Waarom is oktober een ‘buitengewone missiemaand’?
- Priester Koos Smits: Onze missie is hier
- Zuster Maria Confidens: Dit is onze missie, wij bidden
- Nelly en Henk Welling: Een stap uit onze comfortzone
- Pater John Onoja: Dit is mijn missie in Nederland
Foto: Privé-archief familie Welling.